Beskrivelse
SPANSK CAVA AURUM RESERVA BODEGAS MASET
Den spanske Cava har i mange år været fattig folkets Champagne. For det er jo ikke alle der kender forskellen på rigtig ”Champagne” og de mousserende vine, man finder i andre vinområder. Men stor forskel er der. Og forskellen finder man oftest i, hvor aggressiv opfører sig i munden.
Den spanske mousserende vin kaldet Cava, har typisk været billig, og sjældent af særlig god kvalitet. Og når man får de bobler ind i munden, har de ofte tendens til at bruse op i hele munden. Men sådan er det ikke mere. Mange af Cava-producenterne laver i dag Cava i limiterede mængder, og af ekstremt høj kvalitet. Kvaliteten som matcher de fornemste Champagner. Og det er lige præcis, hvad Bodegas Maset har gjort med Cava AURUM.
Hvordan er CAVA AURUM RESERVA lavet:
Denne Cavas navn hedder AURUM som betyder guld på latin. Cavaen blev døbt igennem en facebook konkurrence af Bodegas Maset’s kunder. Guld er matcher perfekt med vinens kvalitet. Det er simpelthen en Cava af perfektion. AURUM er det man kalder en Blanc de Blanc. Forstået på den måde, at vinen kun er lavet af grønne druer, nemlig den lækre frugt og finesse fra Chardonnayen og Xarel·lo giver fylden og cremethed. En super flot, og super elegant Cava.
Cava AURUM er kategoriseret som en reserva. Hvilket betyder, at man benytter nøje udvalgte druer, samt at man har valgt at Cavaen skal lagre i flaskerne i 24 måneder, på niveau med mange Champagner, og væsentligt længere end de normale 9 måneder som minimum kræves af reglerne. Hvilket ender op i en cava med en rig karakter, stil, finesse og super bløde bobler.
Man benytter 2 druesorter til denne fantastiske Cava. For at give den elegante og frugtige stil benytter man primært den ædle Champagne “Drue” Chardonnay. Og for at opnå en fyldig og rig smag tilsætter man den lokale druesort Xarel·lo.
Høsten begynder i slutningen af september-måned. Og efter høsten frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses meget forsigtigt, druesort for druesort, og med respekt for den værdifulde druemost overføres mosten, fra pressen til store temperaturstyret ståltanke i ca. 15 dage hvor fermenteringen foregår. Efterfølgende sammenstykkes vinene og gennemgår det man kender som ”champagne-metoden” og lagrer i hele 24 måneder på flaske, for til sidst at ende op et brag af en Cava.
Hvordan smager CAVA AURUM RESERVA:
CAVA AURUM har en smuk lysegul farve med gyldne reflekser. En lækker cremet mousse, med mange fine og velintegrerede bobler. AURUM har en flot bouquet af hvide frugter som æbler, citronskal, tørrede urter som Kamillete. Lette noter af marcipan og hasselnødder. Vinens smag er virkelig skøn. Tør, intens og cremet og en lang lækker finish.
Nyd CAVA AURUM RESERVA til:
CAVA AURUM fortjener at blive nydt i selskab med fisk, skaldyr og lyst kød. Men er også en stor nydelse bare som den er. Bør nydes ved ca. 6 -8 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.
Mere info om CAVA AURUM RESERVA:
Årgang: 2017
Varenummer: GV1Sp003
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Bodegas Maset
Land: Spanien
Vinområde: Penedés
Type: Cava
Druesort: Chardonnay og Xarel·lo
Vol: 11,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter